Лазіння по канату

Купити канат для лазання та канат для перетягування..


Немає кращих майстрів в лазінні, ніж військові моряки. Вони з котячої спритністю підіймаються по канату на таку висоту, що у будь-якого іншого голова запаморочиться.Мистецтво лазания повелося у моряків ще з того часу, коли кораблі ходили під вітрилами і матросам треба було швидко дертися на щогли по канатним снастей. З тих пір з покоління в покоління морякам і передається секрет самого вірного лазіння. Він перейшов і до фізкультурникам, які змагаються один з одним:хто швидше і вище всіх залізе.
Секрет цей досить простий, але його потрібно знати. Він називається способом «в три рахунки». Постарайся оволодіти ним, і ти будеш добре лазити по канатах і жердинах. Вправлятися в цьому можеш на підвісному канаті або жердині.

Спосіб "в три рахунки"

Захопи канат (або жердина) можливо вище руками і зависни на ньому.lazanie3

  • За рахунком «раз» підніми зігнуті ноги так, щоб коліна були на висоті пояса, і захопи канат ногами. Цей захоплення ногами дуже важливий, і його треба добре засвоїти.Затисни канат між підйомом однієї ноги і п'ятою інший, а також між колінами (мал. 44, положення а).
  • За рахунком «два» розігніть ноги, як би відштовхуючись ними, і зігни руки (положення б).
  • За рахунком «три» зберігай захоплення ногами і перехоплення руками канат вище - спочатку однією рукою, а потім інший (положення в)

Продовжуй підніматися, повторюючи рухи ногами і руками в тому ж порядку.
Зверни увагу, що при такому способі лазания ти піднімаєшся силою ніг. Це правильно, так як у всякої людини ноги сильніше, ніж руки. Тому пам'ятай правило: лазай не руками, а ногами.
Спосіб «в три рахунки» найвигідніший.Застосовуй його, коли хочеш взлезть вище.

Спосіб "за дві секунди"

Цим способом краще залазити, коли піднімаєшся на швидкість і не дуже високо. lazanie2
Зависни на канаті так, щоб одна рука була витягнута, а інша знаходилася на рівні підборіддя.

  • За рахунком «раз» зроби такий же захоплення ногами, як і при лазінні по попередньому способу (мал. 45, положення а).
  • За рахунком «два», використовуючи міцний захоплення ногами, розігніть їх, як би відштовхнувшись, і одночасно перехопити канат однією рукою.Перехоплював тією рукою, яка була зігнута, і зігни ту руку, яка була витягнута (положення б).

Тут так само, як і при лазінні «в три рахунки», успіх залежить від того, наскільки правильно і міцно ти робиш захоплення ногами.

otdih8Як відпочити

Коли влізаєш високо по канату, треба вміти і відпочити.Кращий спосіб відпочинку - так звана «вісімка». Зависни на витягнутих руках і, піднявши ноги вперед, затисніть між ними канат, сильно схрестивши ноги.
Звільнивши одну руку, нахилися можливо глибше в сторону ноги, яка знаходиться знизу, візьми канат і оберни його навколо стегна.Потім, перехопивши руки, оберни його навколо іншого стегна. Кільця каната охоплять твої ноги зразок вісімки (рис. 46).
Пригорнись плечем до каната, звільни руки і відпочинь. Для запобігання тримай руки попереду каната.
Розв'язуй вісімку тільки рухами ніг, а руками в цей час міцно схопив за канат.


Купити канат для лазання та канат для перетягування..